top of page
  • Skribentens bildKarin

Vår mångsidighet är vår styrka


Mobil Bearbetning - Roderläge


Mobil Bearbetning . se är din partner för planerade underhåll och akuta haverier.


Vårt mobila bearbetningsteam erbjuder bland annat:


Mobil arborrning

Mobil linjeborrning

Mobil svarvning

Mobil fräsning

Mobil beläggning, "cladding"


- med samma höga kvalitet som om arbetet utförts i vår verkstad.


Vi jobbar med flera olika metoder för att reparera, skydda och förbättra funktionen hos olika komponenter. Vi anpassar våra arbetsmetoder efter de unika förutsättningarna i varje projekt.


I vår kompletta mekaniska verkstad jobbar ett kompetent team med bland annat tekniker, svetsare och mekaniker, alla med lång erfarenhet. Det gör att vi kan erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar för olika projekt varje dag, året om. Här ser du våra priser - kontakta oss för att få en offert med ett personligt erbjudande.



Mobil Bearbetning in action

Så här jobbar vi:


Innan vi börjar arbeta med en komponent genomför vi alltid en undersökning med mätning och utvärdering av skador och slitage. I vår planering tar vi hänsyn till hela processen som komponenten är en del av och tar hänsyn till de unika förutsättningarna. Vi anpassar metoder och beläggningar efter behoven. Efter genomförd reparation mäter vi resultatet i vår kvalitetskontroll.



Mobil bearbetning av roderläge

Roderläge med slitna pintle-lager


Under dockningen av en färja gjordes service av roder och propellrar. Pintle-lagren på både styrbord och babord sida var slitna, ovala och korrosions-skadade.


Vi monterade utrustning och arborrade upp hålen på plats. Dimension var 525 millimeter i diameter och 600 millimeter långt.



Axelsvarvning kylanläggning


På grund av ett lagerhaveri på rotoraxeln till en elmotor kunde kylanläggningen inte köras. Det var inte möjligt att demontera förrän flera månader senare eftersom anläggningen inte kunde stoppas under sommarhalvåret.


Vi utförde mobil bearbetning av axeln samt CMT-beläggning för att återställa ytan till originalmått så att anläggningen kunde återgå i drift.



Hål i en Francisturbin


På en vattenkraftsanläggning från 1926 var hålet för ledskenan till en francisturbin slitet, ungefär 9 millimeter ovalt. Vi svarvade upp till runt hål och jämn millimeter för att sedan krympa i en hylsa för att få originalmått på hålet och en bättre funktion.



Mobil Bearbetning i mörker

Mobil Bearbetning . se är en pålitlig partner med lång erfarenhet av att reparera och förbättra detaljer i en mängd olika verksamheter.


Vi har korta ledtider och kvalitetssäkrade resultat, och om du har utrustning som roterar och/ eller är utsatt för en aggressiv miljö, kan vi hjälpa dig.


Välkommen till Mobil Bearbetning . se, en tjänst från Surftech Engineering AB


Robert Björner

Gabriel Wemme

Henrik Petersson


Kontakta Robert för mer information:


031-742 09 81 eller robert@surftech.se



Vi ser fram emot att höra av dig!



Provning för kvalitetskontroll




Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page